COMPTE ENRERE per Santiago 2012

divendres, 6 de juliol del 2012

SANTIAGO

Avui ha tocat gaudir de la ciutat de Santiago, després de descansar i no haver de matinar, ens hem aixecat a les 8’30 h. Després d’esmorzar ens hem trobat plegats per superar el valor de la unitat, hem cantat la cançó que els nostres pelegrins han composat per l’ocasió, hem completat la polsera dels valors i, sorpresa!, tots hem rebut una samarreta del camino, ha estat l’uniforme del dia, quin goig que fèiem per Santiago! A les 11 h ens hem dirigit a la catedral per participar de la Missa del Pelegrino, calia anar amb temps per poder estar asseguts. Ens hem emocionat quan hem sentit el nom de la nostra escola entre els grups de pelegrins que han anomenat al començament de la celebració. Al final hem gaudit embadalits del Botafumeiro, espectacular! Després a dinar, amanida i pollastre a l’ast amb patates fregides. Sense temps de descans ens hem dirigit altre cop a la catedral per realitzar una visita guiada on hem pogut er la tradicional abraçada a l’apòstol.
Ara ens toca acomiadar-nos de Santiago, tarda i sopar lliure.

El cronista agraeix el seguiment i la participació, així com a tots els pelegrins per fer del Camino una veritable experiència de VIDA. Gràcies a tots i totes, sou genials!
Aquí teniu algunes fotos del sopar d'ahir i el dia a Santiago.










Ens veiem demà a Barcelona.

dijous, 5 de juliol del 2012

PEDROUZO - SANTIAGO

We are the champions!" Hem fet el cim! Ja som aquí!... Falten paraules per descriure l'alegria dels nostres pelegrins en arribar a Monte do Gouzo, a les portes de Santiago. Les abraçades i les cares de satisfacció han estat la tònica d'una darrera etapa que hem començat molt d'hora, a les cinc del matí amb una pluja que ens ha acompanyat bona part de l'etapa. Les capellines han estat indispensables per recórrer els 17 quilòmetres. A l'arribada a Santiago la pluja ens ha tornat a fer companyia.
Després d'una merescuda migdiada, ara toca validar la credencial i aconseguir la compostela a l'oficina del pelegrino que ens acrediti com a PELEGRINS. Més tard anirem plegats a celebrar-ho i soparem plats típics gallecs. I després a descansar per demà gaudir amb plenes forces de la ciutat de Santiago.
Gràcies per tot el suport rebut, els vostres ànims han estat importants per aconsegur la nostra fita. Avui podem dir: GRAN CAMINO!

dimecres, 4 de juliol del 2012

ETAPA 4: ARZÚA - PEDROUZO (O PINO)

Penúltima etapa del nostre pelegrinatge, avui dormim a 17 quilòmetres de las nostra meta. Després de matinar i esmorzar hem començat a seguir la nostra companya inseparable, la fletxa groga. L'inici ha estat dur ja que els músculs, articulacions i peus ens han recordat la distància recorreguda en les etapes anteriors, 93 quilòmetres acumulats. Els temps ha estat molt variable i en alguns moments un plugim ens ha acompanyat, d'aquesta manera hem pogut justificar la capellina, que la majoria han pogut estrenar. Passat pocs minuts del migdia ja estàvem al nostre destí. Per la tarda els nostres pelegrins més valents han desafia les baixes temperatures de la piscina del poble. Sessió de recuperació en temperatures de contrast. Per sopar, tortel·lini i hamburgueses i a descansar. Demà toca diana a les 5 de la matinada per seguir en la tradició de les darreres edicions, així una primera estona la realitzarem a les fosques.
Una abraçada per a tots els nostres familiars i seguidors del blog, sabem que sou molts, amb una menció especial a en Xavier, pare d'un pelegrí.




Demà: PEDROUZO - . Ja arribem a SANTIAGO DE COMPOSTELA.

BUEN CAMINO!

dimarts, 3 de juliol del 2012

ETAPA 3: PALAS DE REI - ARZÚA


A les 6 del matí ha tocat diana, i els nostres pelegrins s’han equipat per afrontar la etapa reina del nostre camino. Amb cares de respecte i les cames i les esquenes carregades hem començat a caminar. Davant nostre teníem 33 km amb un desnivell acumulat considerable. Al pas de l’equador hem tingut una merescuda recompensa, tastar el famós Pop a la gallega a la població pulpera de Melide.
La llargada del recorregut ha fet que féssim una aturada per dinar a 8 km de l’arribada. Un bon entrepà de tonyina amb la corresponent dosi de fruita ens han donat les forces suficients per arribar a Arzúa amb les forces renovades. Els nostres pelegrins han superat amb nota l’etapa i les bullofes han estat protagonistes en la consulta de l’equip mèdic. Per sopar un bon plat d’arròs a la cubana amb ou ferrat i petxuga arrebossada de segon. En la vida del grup de pelegrins regna la bona companyonia i els nostres pelegrins superen cada dia els valors proposats (compromís, confiança, companyerisme,...)
Des terres gallegues els pelegrins envien records als seus familiars i els nostres seguidors del blog, especialment a l’Ivan que ens transmet la seva il·lusió dia a dia.






Demà ARZÚA - O PINO (20 KM)
BUEN CAMINO!

dilluns, 2 de juliol del 2012

ETAPA 2. PORTOMARIN-PALAS DE REI

Avui ha estat la primera prova de nivell pels nostres pelegrins, 24 km que han estat acompanyats d’un temps ideal per caminar, núvol i fresqueta. L’etapa ha estat un veritable trencacames amb continues rampes de nivell considerable.
Després de dues parades on hem pogut carregar energies amb fruits secs, hem arribat al voltant de les 13 h. a Palas do Rei. Hem trobat lloc a l’alberg, fet que mostra el bon ritme de marxa dels nostres pelegrins.
Després de menjar un gran entrepà de xoriço i fruita, han pogut descansar. Per la tarda el servei d’infermeria i fisioteràpia de Maristes Sants-Les Corts ha pogut comprovar l’estat físic dels pelegrins, contractures a les espatlles i ampolles als peus, res que no es pugui solucionar amb massatges i cures ala peus.
Tots plegats hem gaudit d’una tarda plena de bon rotllo, ambient que predomina en totes les activitats, una estona amb guitarra, cants i partides de cartes.
Per sopar, ens espera una bona dosi de carbohidrats i proteïnes, macarrons i llom.
A les 23 h. silenci a l’alberg i a descansar.





Demà ETAPA REINA: PALAS DE REI – ARZÚA (30 KM)
BUEN CAMINO!

diumenge, 1 de juliol del 2012

ETAPA 1. SARRIA - PORTOMARIN

Són les 6 del matí, s'encenen els llums del pavelló i toca aixecar-se, fer motxilles, esmorzar i començar a caminar, que per això hem vingut! Fa fred, som a 9 graus, cal posar alguna capa de roba extra i comencem a caminar. El dia està tapat i fa força humitat. Les primeres pujades fa que comencem a endreçar les samarretes de màniga llarga. Cap a les 9'30 del matí, encara no som a l'equador de l'etapa, tenim la trobada amb en Jaume, el nostre superintendent, i la seva furgo, prenem un suc i mengem fruits secs. Després de 30 min. arranquem cap a Portomarin. En els diferents hostals i bars els nostres pelegrins van segellant la credencial que ens acreditarà com a autèntics pelegrins.
En els darrers quilòmetres apareixen els primers signes de cansament, sobretot per la manca de costum de carregar la motxilla. Cap a les 13 h. arribem a Portomarin, hem trobat lloc a l'albergue del pelegrino municipal, així que després d'instal·larnos anem a dinar, una bona dutxa i tarda lliure per descansar i passejar per la bonica vila de Portomarin. Ara ens tocarà sopar (sopa i butifarra) i a les 23 h. a dormir!

Demà PORTOMARIN - PALAS DE REI. (25 KM)

BUEN CAMINO!